Müzik player kodu

Müzik, bir web sitesine dinamiklik ve etkileşim katan önemli bir unsurdur. Ziyaretçilerinizin müziği açıp dinleyebileceği bir müzik player eklemek, sitenizin kullanıcı deneyimini geliştirebilir. Bu makalede, sitenize kolayca entegre edebileceğiniz bir müzik player kodunu paylaşacağız. Ayrıca, kullanımıyla ilgili adımları da açıklayarak, sitenizde müzik çalma deneyimini nasıl sunabileceğinizi öğreneceksiniz.

Müzik Player Kodu Nasıl Eklenir:

  1. HTML Dosyası Oluşturma:

    İlk adım, sitenizin HTML dosyasına müzik player kodunu eklemektir. HTML dosyasını açın ve aşağıdaki kodu kopyalayıp yapıştırın:

              <audio id="music-player" controls>
                <source src="muzikdosyasi.mp3" type="audio/mpeg">
              </audio>
          
  2. Müzik Dosyası Ekleme:

    İkinci adım, müziği sitenize eklemektir. Müzik dosyanızı (.mp3 formatında) bilgisayarınızdan veya bulut depolama hizmetlerinden seçin ve HTML kodundaki "muzikdosyasi.mp3" kısmını, müzik dosyasının yolunu ve adını yansıtacak şekilde değiştirin.

  3. Kodu Kaydetme ve Yayınlama:

    HTML dosyanızı kaydedin ve web sunucusuna veya blog platformunuza yükleyerek sitenizi güncelleyin. Artık ziyaretçileriniz müzik player'ı kullanarak müziği çalabilir ve kontrol edebilir.

Müzik Player Örneği:

      <audio id="music-player" controls>
        <source src="muzikdosyasi.mp3" type="audio/mpeg">
      </audio>
  

Yukarıdaki örnekte, HTML kodu bir `audio` etiketi içerisinde yer alır ve müzik dosyasının yolunu `src` özelliğiyle belirtir. Kullanıcılar, müzik player üzerindeki kontrolleri kullanarak müziği çalabilir, durdurabilir, ileri sarabilir ve geri sarabilir.

Bu makalede, sitenize müzik player kodunu nasıl ekleyeceğinizi anlattım ve çalışan bir müzik player kodunu paylaştım. Müzik dosyanızı belirleyip, HTML dosyanıza bu kodu ekleyerek ziyaretçilerinizin sitenizde müziği çalmasını sağlayabilirsiniz. Unutmayın, müzik kullanımıyla ilgili telif hakkı ve lisans gerekliliklerini göz önünde bulundurmanız önemlidir. Keyifli ve etkileyici bir müzik deneyimi sunmak için müzik player'ınızı sitenizin tasarımına uygun şekilde özelleştirebilirsiniz.

Kodu denemek için Online html editor'ü kullanabilirsiniz.

5 Yorumlar

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın. Ve lütfen yorumlara tıklanabilir link yazmayın!

  1. şarkı eklemeleri nasıl olcak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Örnek vermiştim zaten: http://www.enyenimp3indir.net/indir.asp?ID=14386. mp3= bölümünde | sembolü arasında kalan bölümlere istediğiniz şarkı linklerinizi girebilirsiniz. Alttaki title= bölümüne eklediğiniz şarkıların isimlerini yazın. 12 örnek var. isterseniz azaltabilir yada çoğaltabilirsiniz. bgcolor1 ve 2 olan bölümlerden player arka plan renklerini ayarlayabilirsiniz. En altdaki autoplay=1 olan bölüm şarkıları otomatik başlat veya başlatma seçeneğidir. "0" yaparsanız otomatik başlamaz. Hepsi bu kadar. Kolay gelsin.

      Sil
  2. iSTEDiGiNiZ RADYOYU SiTENiZE EKLEYiN
    Yayın adresini girin, Stilinizi seçin, Kodu oluşturun, sitenize ekleyin.
    http://www.webainos.com/2014/08/sitene-radyo-ekle-radyo-kodlari.html

    YanıtlaSil
  3. Kardeşim ne zaman siteyle ilgili bir problemim olsa kendimi burada buluyorum. İsteyerek veya kasten gelmiyorum, en doğru bilgiyi burada buluyor sorunlarımı burada çözüyorum. Yağcılık gibi algılama ben 32 yaşındayım iş gün sahibi insanım. İnşallah sende belli kullanıcı sayısına ulaştıktan sonra sorunları umursamazdan gelmez kendini bozmazsın.
    Tebrik ediyorum seni, başarılarının devamını diliyorum

    YanıtlaSil
  4. Kardeşim ne zaman siteyle ilgili bir problemim olsa kendimi burada buluyorum. İsteyerek veya kasten gelmiyorum, en doğru bilgiyi burada buluyor sorunlarımı burada çözüyorum. Yağcılık gibi algılama ben 32 yaşındayım iş gün sahibi insanım. İnşallah sende belli kullanıcı sayısına ulaştıktan sonra sorunları umursamazdan gelmez kendini bozmazsın.
    Tebrik ediyorum seni, başarılarının devamını diliyorum

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın. Ve lütfen yorumlara tıklanabilir link yazmayın!

Önceki Makale Sonraki Makale