Joomla makale kaydetme sorunu

Joomla 1.5.8'deki HTML Kodları Kaydetme Sorunu ve Çözümü

Joomla 1.5.8 sürümü, birçok yenilikle birlikte gelmesine rağmen, yeni eklenen bazı özelliklerin Joomla kullanıcıları tarafından tam olarak bilinmediği durumlarda aksaklıklar ortaya çıkabilir. Bu aksaklıklar, genellikle küçük ayrıntılarla ilgilidir, ancak bilinmediği için zaman kaybı ve sinir bozukluğu gibi yan etkiler yaratabilir.

Bu makalemizde, Joomla'nın yeni sürümünde karşılaşılan bir sorunu ele alacağız. Özellikle içeriklere veya yeni oluşturulmak istenen bir modüle HTML kodu veya flash dosyası eklediğimizde, kodları yazdıktan sonra kaydet butonuna bastığımızda HTML kodunun kaybolması sorunu ortaya çıkar. Bu özellik, önceki sürümlerden farklı olarak Joomla 1.5.8 sürümünde yeni bir fonksiyon olarak eklenmiştir ve herhangi bir seçim yapılamadığından dolayı oldukça can sıkıcı bir durum olabilir.

Şimdi, bu sorunun neden olduğunu ve nasıl çözülebileceğini inceleyelim.


  • İçerik ekleme (makale yönetimi) kısmına geliyoruz ve aşağıdaki resimdeki gibi "Özellikler" butonuna tıklıyoruz.
Joomla Özellikler
  • Ajaxlı bir pencere çıkacak ve az aşağıya indiğimizde "Süzgeç Seçenekleri" ve "Süzgeç Grupları" kısmını göreceksiniz.
Joomla Süzgeç Seçenekleri
  • Bu kısımdan html kod ekleyebileceklerin dışındaki herkesi seçerek "Kara Liste (varsayılan" kısmı seçiyoruz, görüldüğü gibi sadece süper yöneticiyi seçmedik bu demek oluyor ki süper yönetici dışında herkese yasak ama bize bu eklemeler serberst olmuş olacak, eğer kullanıcılarında içerikte video, flash vb... eklemelerini istersen o zaman "Kayıtlı" kullanıcı grubunu da seçmeden tıpkı süper yönetici gibi izinli kılabiliriz.

Artık bundan sonra süper yönetici olarak, makale, html kod, resim veya swf dosyası eklediğinizde gösterilmeme gibi bir problemden de kurtulmuş olacağız.

Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın. Ve lütfen yorumlara tıklanabilir link yazmayın!

Önceki Makale Sonraki Makale