Aslında en iyi video oynatıcı listesi kişiden kişiye değişebilir. Bu insanların video playerı ne kadar kişiselleştirebildikleri ile alaklıdır. Ya da farklı ihtiyaçlara çözüm olan video oynatıcılar farklı kişiler için listenin başına çıkabilir. Bir örnekle açıklamaya çalışalım;
Yabancı dizi seven biri sürekli altyazı aramak zorundadır. Site site gezip doğru altyazıyı bulmak biraz zordur. Oysa altyazılar otomatik olarak bulunup siz izlerken otomatik olarak diziye eklense nasıl olurdu? Böyle bir video oynatıcı mevcut.
Mesela BS Player.Herhangi bir dilde altyazıyı video başlar başlamaz arıyor, buluyor ve saniyeler içinde indirip kendisine ekliyor. Tek yapmanız gereken videoyu başlatmak. Bu yüzden yabancı dizi ve film severler için harika bir video oynatıcı olan BS Player başka birine göre performans açısından listenin sonuna gidebiliyor.
Bazı oynatıcılar destekledikleri format sayısının çokluğuyla, bazıları basit ve kullanışlı olmalarıyla, bazıları ise gelişmiş ayar seçeneklerinin olmasıyla ön plana çıkıyor.
Şimdi değerlendirmemizi yapalım;

VLC Player

VLC Player
Yakın zaman önce kendi serverlarından 1 milyar indirme sınırına ulaşan video oynatıcı VLC Player geniş kodek tabanıyla herkesin tercihi haline geldi. VLC ile oynatamadığınız video yok. Bunun yanında bozuk, eksik videoları oynatabilme özelliği ile de tercih sebebi haline geliyor. Ayrıca VLC Player'ın diğer en önemli özelliği başka video oynatıcılara göre daha fazla ses verebiliyor olmanız. Ses sıkıntısı çekilen videoları VLC Player'da oynatmayı deneyebilirsiniz. Altyazı ve ses senkranizasyonu konusunda da oldukça esnek bir yapıya sahip diyebiliriz. Özellikle ses sekranizasyonu konusunda sıkıntı yaşadığınız videolar için VLC Player'ı tercih etmenizi tavsiye ediyoruz.
İNDİR

GOM Player

GOM Player
GOM Player (Gretech Online Movie Player), popüler ses ve görüntü çözücülerini kendi içerisinde barındıran ücretsiz bir video oynatıcıdır. GOM Player sisteminizde kuruluysa başka bir çözücü (codec) paketi yüklemenize gerek yoktur, eğer oynatamadığı bir video ile karşılaşırsa program içerisinden size bu paketi indirebilmeniz için yol gösterilmektedir.
GOM Player yazılımının en önemli özelliği her video dosyasını sorunsuz ve hızlı bir şekilde açabilmesidir. Henüz indirme işlemi tamamlanmamış video dosyalarını dahi indirildiği kadarıyla görüntüleyebilmenizi sağlamaktadır, bozuk video dosyalarını da oynatabilmektedir. DVD ve VCD disklerinizi oynatabilir, film ile aynı isimdeki altyazıları otomatik olarak gösterebilir.
Altyazı ile ilgili çok gelişmiş bir destek sunar, kendi içerisinde tümleşik olarak bir altyazı editörü de barındırmaktadır. Programın kurulumundan hemen sonra gelen sihirbazı ile bilgisayarınız için en uygun şekilde kullanabilmenizi sağlar. Neredeyse tüm video ve ses formatlarını çok hızlı bir şekilde görüntülemenizi sağlar.
Ekran görüntüsü yakalama, m3u, pls, asx gibi oynatma listelerini destekleme gibi ek özellikleri de barındırmaktadır. Son derece kolay bir kullanıma ve basit bir arayüze sahip GOM Player yazılımının en beğendiğimiz özelliklerinden biri de kablosuz fare ile kolaylıkla yönetebilmesidir.
İNDİR

BS Player

BS Player
Ücretli ve ücretsiz versiyonları mevcut. Ücretli versiyonundan daha fazla perofrmasn alınır elbette ama ücretsiz versiyonu diğer playerlara taş çıkartacak nitelikte diyebiliriz. Yazının başında da bahsettiğimiz gibi yabancı dizi ve film seyredenler ya da Türkçe yapımların altyazısı olması halinde farklı bir dilde altyazı ile seyretmek isteyenler başka player kullanmasın. Altyazı arama ekleme derdine son. Herşeyi otomatik olarak yapan BS Player size harika bir rahatlık sağlayacak. Diğer tarayıcılara göre çok daha fazla özelliği olan BS Player'ın göze çarpan özelliklerinden biri Radyo ve TV özelliği. Özellikle içerisinde bir çok radyo frekansı barındıran BS Player kolay bir şekilde tarzınıza göre radyo dinlemenizi sağlıyor. Kötü taraflarından biri sıkıştığı zamanlarda sık sık çökmesi. Ama fazla sıkıntı yaratmaz. Bilgisayarınızda bulunması gereken bir video oynatıcı diyebiliriz.
İNDİR

UM PLayer

UM PLayer
Adı pek duyulmasada gayet kaliteli bir video oynatıcı diyebiliriz. CNET Download'tan en çok indirilen 18. program olduğunu söylemek belki kalitesini ve popüleritesini anlatmaya yeter. CNET listesi haftalık analizler yaptığı için sıralama değişebilir. UMPlayer'ın geniş bir kodek listesi vardır ve bir çok video formatını oynatabilir. Bununla birlikte en önemli özelliklerinden biri program içinden Youtube videolarının da izlenebiliyor olmasıdır. Program içinden Youtube araması yapabilir ve videoları izleyebilirsiniz. Ekran görüntüsü alma ve video kayıt gibi özellikleri de mevcuttur. Alternatif arayanların denemesi gereken bir video oynatıcı diyebiliriz.
İNDİR

Real Player

Real Player
Yine popüler video oynatıcılardan biri. Çeşitli formatlardaki videoları oynatmasının yanında gelişmiş converter özelliği ile de tercih edilen bir video oynatıcı. Bunun yanında çevrim içi video izlemenize, indirmenize ve dediğimiz gibi convert etmenize olanak tanıyor. Alternatif arayan ve bahsettiğimiz diğer önemli özelliklerini kullanmak isteyenler mutlaka denemeliler.
İNDİR

Winamp

Winamp
Dünyanın en çok tercih edilen medya oynatıcısı Winamp yeni bir görünüm ve alıştığımızdan farklı bir tarz ile geliştirilmiş olsa da hala en çok kullandığımız müzik aracımız. Güncellemelerle mobil cihazlara uyum sağlayan Winamp, iTunes desteği yanında AndroidTM ile kablosuz senkronizasyon imkanı sunuyor.
Genel Özellikler :
  • Basit kontroller: Çal, duraklat, durdur, sonraki şarkı, önceki şarkı, yeni şarkı seç
  • Analizer ve osiloskop yapı
  • Şarkı bilgisi: Yazar, başlık, bit hızı, örnek şarkı oranı, zaman vb.
  • Ek kontroller: Pozisyon kaydırıcı, denge, ses, ekolayzır, şarkı listesi, karışık çalma ve tekrar çalma
  • Fark edilmeyen "pencere gölgesi" modunda çalışma
  • Sürükle-bırak şeklinde şarkı listesi düzenleme
  • Yeni şarkı listesi oluşturma veya eskisini yükleme
  • ID3 editörü ile şarkı bilgilerini düzenleme
  • Başlığa göre veya dosya adına göre sıralama ya da karışık çalma
  • Şarkı listesi üzerinde çalan şarkının süresini ve tüm listenin süresini gösterme
  • Winamp Remote beta: Müziğinizi istediğiniz yere taşıyabilmenizi sağlar
  • Winamp Dashboard beta: Günlük haberlerle, medya kitaplığınızı yeniler

İNDİR

KM PLayer

KMPlayer
KMPlayer birçok medya dosya formatını oynatabilen ve destekleyen çok yönlü ve becerikli bir medya oynatıcıdır. Bu formatlar arasında VCD, DVD, Blu-ray, AVI, MKV, Ogg Theora, OGM, 3GP, MPEG-1/2/4, WMV, RealMedia, QuickTime ve diğerleri var. Çok geniş bir özellik yelpazesine sahip olan bu program ile altyazıları düzenleyebilecek veya kontrol edebilecek, ses, video veya ekran görüntülerini birçok yol ile yakalayabileceksiniz.Hasarlı veya bozuk AVI dosyalarını oynatabilme gibi bir özelliği de bulunan program, paylaşırken şifrelenmiş, sıkıştırılmış müzik albümlerini (zip,rar) de oynatabiliyor.
The KMPlayer neredeyse bilgisayarınızda oynatmak istediğiniz medya dosyaları için gerekli tüm decoderleri içermekte. Fakat isterseniz kendi bünyesinde barındırmadığı codecleri de external (dış) çözücüler ile sağlayabiliyorsunuz.
İNDİR

1 Yorumlar

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın. Ve lütfen yorumlara tıklanabilir link yazmayın!

Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın. Ve lütfen yorumlara tıklanabilir link yazmayın!

Önceki Makale Sonraki Makale