Blogger Ziyaretçi Defteri

Bir blog sahibi olarak, ziyaretçilerinizle daha fazla etkileşimde bulunmak ve onların geri bildirimlerini almak isteyebilirsiniz. Bunun için Blogger platformunun kendi yorum formunu kullanarak basit bir ziyaretçi defteri oluşturabilirsiniz. Ziyaretçi defteri, ziyaretçilerinizin blogunuza mesajlar bırakabildiği bir alan sağlar ve sizinle iletişim kurmalarını sağlar.

Ziyaretçi Defteri Oluşturma Adımları

İşte Blogger üzerinde ziyaretçi defteri oluşturmanız için izlemeniz gereken adımlar:

Adım 1: Yorum Formunu Etkinleştirme

Blogger kontrol panelinize giriş yapın ve ilgili blogunuzun "Tema" bölümüne gidin. "Yorumlar" bölümünde "Yorumları Etkinleştir" seçeneğini işaretleyin. Bu, ziyaretçilerin yorumlarını bırakabileceği bir formun blogunuzda görünmesini sağlar.

Adım 2: Ziyaretçi Defteri Sayfası Oluşturma

Yönetici panelinde "Sayfalar" bölümüne gidin ve "Yeni Sayfa" butonuna tıklayın. Yeni bir sayfa oluşturun ve başlık olarak "Ziyaretçi Defteri" veya istediğiniz herhangi bir başlık girin.

Adım 3: Yorum Formunu Sayfaya Eklemek

Ziyaretçi defteri sayfanızı düzenlerken, HTML/JavaScript gadget'ını kullanarak yorum formunu ekleyebilirsiniz. Blogger kontrol panelinde "Yerleşim" bölümüne gidin ve "HTML/JavaScript" gadget'ını seçin. Ardından aşağıdaki kodu yapıştırın:

<div id="comments"></div>
<script type="text/javascript">
var disqus_shortname = 'YOUR_DISQUS_SHORTNAME';
(function() {
var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true;
dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js';
(document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq);
})();
</script>

Yukarıdaki kodda, `YOUR_DISQUS_SHORTNAME` kısmını kendi Disqus hesabınızdaki kısa adınızla değiştirmeniz gerekmektedir. Disqus, popüler bir üçüncü taraf yorum sistemi sağlayıcısıdır ve ziyaretçi defteri için kullanabilirsiniz.

Adım 4: Sayfayı Yayınlama

Yorum formunu ekledikten sonra, ziyaretçi defteri sayfanızı yayınlayabilirsiniz. Blogger kontrol panelinde sayfa düzenleyicide sağ üst köşede bulunan "Yayınla" düğmesine tıklayın ve sayfanızı yayınlayın.

Artık ziyaretçileriniz, blogunuzun ziyaretçi defteri sayfasında yorumlarını bırakabilir ve sizinle iletişim kurabilir. Siz de bu yorumlara yanıt verebilir ve ziyaretçilerinizle etkileşimde bulunabilirsiniz.

Bu makalede, Blogger üzerinde ziyaretçi defteri oluşturmanız için adımları anlattık. Ziyaretçi defteri, ziyaretçilerinizle iletişim kurmanın harika bir yoludur ve geri bildirimlerinizi almanızı sağlar. İyi bloglamalar!

2 Yorumlar

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın. Ve lütfen yorumlara tıklanabilir link yazmayın!

Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın. Ve lütfen yorumlara tıklanabilir link yazmayın!

Önceki Makale Sonraki Makale