Blogger Sitemap sayfası oluşturma

Blogger Sitemap eklentisi

Web sitelerinde olduğu gibi blogunuzun bir sitemap sayfası olsun istemezmisiniz? Sitemap bir web sitesinin haritasıdır. Arama motorlarının web sitelerini hızlı, daha çabuk ve tam olarak indexlemesi için oluşturulurlar. Bu eklenti sayesinde blogunuzda, sidebar kısmında yada blogunuzun istediğiniz bir yerinde kullanabileceğiniz bir sitemapınız olacak.

Blogger Sitemap sayfası oluşturma


1. Blogger Kumanda Panelinize gidin.
2. Sayfalar sekmesine tıklayıp, açılan bölümde Sitemap yada Site Haritasi başlıklı yeni bir sayfa oluşturun.
3. Açılan sayfa panelinin sol üst köşesindeki Oluştur yanındaki HTML'ye tıkladıktan sonra aşağıdaki kodu yazıp kaydedin.
4. Kırmızıyla işaretlediğim yere kendi blogunuzun adını yazmayı unutmayın!

<script src="https://meftunmede.github.io/javascripts/MeftunMede_Blogger_sitemap.js"></script><script src="https://www.MeftunMede.com/feeds/posts/default?max-results=500&amp;alt=json-in-script&amp;callback=loadtoc"></script>

Eğer sitemapınızı widget, sidebar kısmında kullanmak istiyosanız: Aşağıdaki gibi kodunuzun başına "div style" ekleyebilirsiniz.Arka plan rengini, boyutunu falan ayarlayabilirsiniz.

<div style="background-color: none; border: 1px solid #ccc; height: auto; overflow: auto; padding: 5px; width: auto;"> <script src="https://meftunmede.github.io/javascripts/MeftunMede_Blogger_sitemap.js"></script><script src="https://MeftunMede.blogspot.com/feeds/posts/default?max-results=500&amp;alt=json-in-script&amp;callback=loadtoc"></script></div>


Kodu denemek için Online html editor'ü kullanabilirsiniz.Yapamadığınız bir şey olursa "YORUM" kısmında belirtebilirsiniz.iyi bloglamalar...

9 Yorumlar

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın. Ve lütfen yorumlara tıklanabilir link yazmayın!

  1. Yardımcı oldu, teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Benim Yapmak istediğim şey şu; Apple başlığında bir sayfa ve o sayfanın içinde apple ile ilgili haberleri paylaşmak fakat sayfa oluşturuyorum altında sadece 1 yayın paylaşabiliyorum ? yardımcı olabilirmisiniz

    YanıtlaSil
  3. istediginiz seyi yapmak icin yeni sayfa olustur bölümündeki "bos sayfa,metin veya resim ekle"yi degil, altindaki "Web adresi, okuyuculari baska bir web adresine yönlendir"i secin.Ve oraya apple etiketli yazilarinizin linkini yazin.Bu en uygun yöntem.Umarim yardimci olur.istediginiz gibi olsa daha güzel olurdu ama bloggerda böyle bi özellik yok bildigim kadariyla.Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  4. merhaba ben html düzenleye girip ctrl f yaptıgımda ]]> bu yazı cıkmıyor.açılır menü yapmak istiyorum bi türlü olmuyor yardımcı olursanız sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. CTRL+F kombinasyonunda tarayıcınızın arama kutusu açılırsa bulamayabilir. Direk blogger HTML kodlarının hemen üzerinde arama kutusu açılması lazım. HTML düzenleme çerçevesi içerisine tıklayıp ondan sonra CTRL+F yapın.
      Hangi açılır menüyü yapmak istiyosunuz. Burası blogger sitemap oluşturma sayfası. Blogger akordiyon menümü, çoklu sekmeli navigasyon menümü, CSS drop-down açılır menümü, Mashable stil ajax navigasyon menümü?

      Sil
  5. Ben bloggerd e 70 tane sayfa yayinladim artık yayinlayamiyorum bunun kotası var mı sınır var mı neyapmam gerek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 70 tane sayfadan kastınız sabit sayfa ise bunun sınırı olabirir. Sabit sayfalar iletişim sayfası, yazar kadrosu, ziyaretçi defteri, sitemap veya kişisel bilgiler gibi içerikler yayınlamak içindir. Ama Yazı, makale kaydının sınırı yoktur.

      Sil
  6. Eski bloğuma uygulamıştım ama o bloğumu sildim ve yni bir blog oluşturuyorum ve yazın bana rehber oldu. Teşekkür ederim Admin ;) Henüz çok yeni ve geliştiriyorum ama yine de iade-i ziyarete bekliyorum ;) http://beshey.blogspot.com

    YanıtlaSil
  7. sitemde 30000 yayın varsa sitemap sayfasını nasıl yapacağım yardımcı olur musunuz

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın. Ve lütfen yorumlara tıklanabilir link yazmayın!

Önceki Makale Sonraki Makale