YouTube Video Yayın Akışı Eklentisi

Biliyorsunuzki YouTube Şubat 2005'te kurulan ve milyarlarca kullanıcının orijinal olarak oluşturulmuş videoları keşfetmesine, izlemesine ve paylaşmasına olanak vermektedir. Bu yazıda Yotube videolarınızı küçük parçalar (snippet) halinde sidebarınızda nasıl yayınlayacağınızı gösterecem. Bu eklenti Jake Handling tarafından geliştirilmiştir. Web sitenizde bir widget yaratan yeni bir "Yunero" jQuery eklentisidir. Sadece Youtube kanal URL'sini belirtin ve bu widget kanaldan son yüklenenler videolarınızı gösterecektir. Ayrıca youtube çalma listenizin URL'sini belirtebilirsiniz ve video çalma listeniz ekrana gelecek. Videoya tıklandığında eklentinin kendi içinde hemen üst tarafta izlenilebilir özelliği var. Bu eklentiyi wesitenizde/blogunuzda kullanarak izleyicilerinizi/abonelerinizi arttırabilirsiniz.


Blogunuza / Websitenize YouTube Video Yayın Akışı Eklentisini Ekleme

1. Aşağıda gösterildiği gibi Youtube Kanalı veya Oynatma Listesi yazan yere youtube kanal URL'nizi yada Oynatma Listesi URL'nizi girin.
Örnek: (http://www.youtube.com/user/Meftun48) yada
(http://www.youtube.com/playlist?list=UUQY8ropVDUm_5w5XmqHnIgMQ-M) gibi...
2. Oluştur ve Önizleme'yi tıklayın.
3. Son olarak Blogger'a Ekle'yi tıklayın yada Aşağıdaki Oluşturulmuş Kodu kopyalayıp istediğiniz bölüme yapıştırın.


YouTube Video Yayın Akışı Eklentisi Widget Oluşturucu

Aşağıdaki YouTube Widget Oluşturucu yardımıyla kolayca blogunuza veya web sitenize YouTube Video Akışını gösterilmesini sağlayabilirsiniz.




Not: Widget Oluşturucuyu Kullanmadan Önce Blogger hesabınıza giriş yapın. Şimdi Blogunuzu kontrol edin. Eklentiniz hazır.
Yapamadığınız bir şey olursa "YORUM" kısmında belirtebilirsiniz. iyi bloglamalar...

5 Yorumlar

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın. Ve lütfen yorumlara tıklanabilir link yazmayın!

  1. çok saolasın kullandım bunu teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Usta kodlar ölü sanırım hata mesajı veriyor

    YanıtlaSil
  3. hocam kod gerçekten arızalı hata veriyor. bir bak istersen. ben bunu kullanmayı çok istiyorum.lütfen size zahmet bakar mısınız?

    YanıtlaSil
  4. Bloguma eklenıyor ama beyaz ve bos bos duruyor ?

    YanıtlaSil
  5. kodları birdaha gözden geçirebilirmisin hocam hata veriyor

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın. Ve lütfen yorumlara tıklanabilir link yazmayın!

Önceki Makale Sonraki Makale