Blogger TR Yönlendirmesini Engelleme
Google Blogger'a Türkiye’den yapılan ip girişlerinde site uzantısını .com.tr uzantısına yönlendirmeye başladı. Bunun olmasıyla beraber bir çok sitenin alexa,index ve pr değerleri malesef kayboldu yada düştü. Blogger'in şimdilik 18 ülkeye verdiği bu özellik "country-code top level domain (ccTLD)" olarak adlandırılıyor. Bu durumdan rahatsız olanlar için .tr uzantısı yönlendirilmesini engellemek çok kolay. Bu sorunu ufak bir yönlendirme ile halledilebiliyoruz. Blogumuza hangi ülkeden girilirse girilsin ".blogspot.com" şeklinde çıkıyor ve site değerlerimizde herhangi bir düşüş yaşamıyoruz. Böylece global bir blog adresiniz oluyor. Yapmanız gereken aşağıdaki scripti kodunu blogunuza eklemek.

Ülkeye özgü yönlendirme uygulanan aktif ülkeler listesi

1. Argentina – Yönlendirir [blogspot.com.ar]
2. Australia – Yönlendirir [blogspot.com.au]
3. Brazil – Yönlendirir [blogspot.com.br]
4. Canada – Yönlendirir [blogspot.ca]
5. France- Yönlendirir [blogspot.fr]
6. Germany – Yönlendirir [blogspot.de]
7. India – Yönlendirir [blogspot.in]
8. Italy – Yönlendirir [blogspot.it]
9. Japan – Yönlendirir [blogspot.jp]
10. Mexico – Yönlendirir [blogspot.mx]
11. New Zealand - Yönlendirir [blogspot.co.nz]
12. Portugal - Yönlendirir [blogspot.pt]
13. Spain - Yönlendirir[blogspot.com.es]
14. Sweden – Yönlendirir [blogspot.se]
14. Türkiye – Yönlendirir [blogspot.com.tr]
15. UK – Yönlendirir [blogspot.co.uk]

Toplamda Blogger 259 domaine sahip. Ben sadece 15 tane örnek verdim. Merak edenler daha fazlası için buraya bakabilirler.

  • 1- Blogger kontrol panelinize giriş yapın
  • 2- Şablon > HTML'yi Düzenle
  • 3- Aşağıdaki script komutunu <head> kodunun hemen altına kopyalayıp yapıştırın

  • <script type='text/javascript'>var str=window.location.href.toString();if(str.indexOf(&quot;.com/&quot;)==&quot;-1&quot;){var str1=str.substring(str.lastIndexOf(&quot;.blogspot.&quot;));if(str1.indexOf(&quot;/&quot;)==&quot;-1&quot;){var str2=str1}else{var str2=str1.substring(0,str1.indexOf(&quot;/&quot;)+1)}window.location.href=window.location.href.toString().replace(str2,&quot;.blogspot.com/ncr/&quot;)}
    </script>
    

    Barış, huzur, sağlık ve bereket Arkadaşlar!Herkeze kolay gelsin. Yapamadığınız bir şey olursa "YORUM" kısmında belirtebilirsiniz. iyi bloglamalar...

    4 Yorumlar

    Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın. Ve lütfen yorumlara tıklanabilir link yazmayın!

    1. Abi cok iyi ya eyw saol cok isime yarayacak site guzelmis bende beklerim bilginetim.blogspot.com

      YanıtlaSil
    2. Sayenizde artık .com ile siteye girebiliyorum.
      http://webinadresi.blogspot.com

      YanıtlaSil
    3. teşşekürler sayenizde http://www.alikavakli.com/ site yaaptım

      YanıtlaSil
    4. hocam benim sitede www.birsaniyegel.blogspot.com dediğiniz gibi uzantıları durdurdum kod çok ,y, teşekkür. Yalnız ben www.birsaniyegel.blogspot.com.cy adresine yönlendirdim tek sorunum mobil siteyi nasıl yönlendiricez .cy uzantısına ? neden .cy uzantısı diye hiç sorma adsense ile başım belada o yüzden :)

      YanıtlaSil

    Yorum Gönder

    Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın. Ve lütfen yorumlara tıklanabilir link yazmayın!

    Önceki Makale Sonraki Makale