Google adsense alternatifi Yabanci Reklam servisleri
Bu yazımda yine Google adsense'den memnun olmayan, üyeliği kabul edilmemiş, banlanmış yada Yerli Reklam servislerinin ücret politikasından memnun kalmayanlar için araştırıp bulduğum, en iyi Google adsense alternatifi Yabancı Reklam servislerini paylaşacağım. Eğer yabancı dil probleminiz yoksa aşağıdaki reklam servislerine üye olarak, reklam alıp kazancınızı burdan sağlayabilirsiniz. Bu servislerin net olarak ücretlendirmelerini bulamasamda az çok bilgi aktarmaya çalıştım. Umarım memnun kalırsınız. Bu servislerden herhangi birini kullananlar, diğer kullanıcıları bilgilendirmek açısından yorum kısmında görüşlerini belirtebilirler. Reklamlardan para kazanan arkadaşların seçtikleri servisin kendilerine hayırlı olması, bol kazançlar dileğiyle...

Yllix Media


Yllix Media Logo
Yllix Media, uluslararası bir reklam ağı. Network’üne Türkçe siteleri de kabul etmekte. PayPal ile haftalık ödeme yapıyor, tık ve gösterimsel olarak kazandırıyor. PopUp, PopUnder ve banner reklamları destekliyor. PayPal ile minimum ödeme limiti 1 dolar. Site onaylanma süreci yok, otomatik olarak üye olunca her site onaylanıyor ve anında reklamlar yayınlanabiliyor. Hatta site ekleme de yok, sistemden alacağınız reklam kodunu sitenize eklediğinizde, sistem otomatik olarak sitenizi kabul ediyor.

Intellilinks


Intellilinks Logo
Intellilinks, internet siteniz aracılığı ile link satmanıza yarayan bir reklam ağıdır. Bir kez intellilinks ağına kabul edildikten sonra, tek yapmanız gereken sistemin size verdiği kodu sitenize yerleştirmek. Daha sonra sistem sizin siteniz için link başı belli bir bedel öneriyor (20 ile 100 dolar arasında genellikle) ve sitenizde çıkan linklerden aylık sabit gelir elde ediyorsunuz. Siteniz için sizin adınıza link satışı yapmaktadır. Link satışı sistemden otomatik yapıldığı için sizin reklamveren bulma kaygınız bulunmamaktadır. Minimum ödeme sınırı yoktur, ne kadar kazanırsanız çekme imkanınız vardır. Banner reklamlar gibi sitede yer kaplamaz. Sitenin doğal içeriği gibi görülür, dönüşüm oranı yüksektir. Türkçe sitelerin de kabul alma oranı yüksektir. Intellilinks aylık olarak PayPal ile ödeme yapmaktadır. Yüksek pagerank, yüksek gelir anlamına gelmektedir. 1 dolar bile kazansanız, ödeme talep edebilirsiniz.

Yandex Reklam Ağı


Yandex Logo
Yandex Reklam Ağı, Türkiye, Ukrayna, Belarus ve Kazakistan’da faaliyet gösteren Rus arama motorunun reklam platformudur. Yandex günlük 59 milyon kişiye kendi arama sonuçlarında ve reklam ağı üzerindeki milyonlarca web sayfasında reklam yerleştirerek hizmet sunmaktadır. Google ile rekabete, arama motoru ile başlayan Yandex, yeni reklam ağıyla bu rekabeti sürdürmeye kararlı görünüyor.
Yandex Advertising Network'ün açıklaması;
Sitenizdeki her reklam tıklaması için ödeme alabilirsiniz. Sitenizde Yandex.Direct reklamları yerleştirin ve size reklamverenler tarafından ödenen CPC (Cost per Click = Yani tıklama başı ödeme) yarısı vereceğiz. Reklamlar otomatik olarak kişisel çıkarları ve sayfa içeriğine göre her ziyaretçi için seçilir. Reklam tasarım seçenekleri geniş bir yelpazede bulunmaktadır. Boyut, renk, şekil veya sitenize uygun başka bir reklam blok özelliğini değiştirebilirsiniz. Yandex reklam ağına başvurmak için Yandex e-mail gereklidir. https://partner.yandex.com/ bağlantısından başvuru yapılabilir (Rusça içerikle karşılaşırsanız, bir çeviri aracı kullanabilirsiniz)

CoAdvertise


CoAdvertise Logo
CoAdvertise, Almanya merkezli bir reklam ağı olup, Türkçe internet sitesi ve Türkiye ofisiyle hizmet vermektedir. Avrupa’nın en hızlı büyüyen reklam-ticaret platformu olarak 34 ülkede hizmet sunan CoAdvertise; sahip olduğu teknolojinin yardımıyla, dijital alanda ulaşılmak istenen hedef kitleyi tespit ederek, ilgili reklam, ilan ve duyuru alanlarını belirliyor. Gerçek zamanlı açık artırma usulü satış tekniği ile her bir reklam görüntülenme fiyatını gerçek zamanlı oluşturan CoAdvertise, bu sayede, birinci sınıf yayıncıların sitelerinden en uygun kazancı elde edebileceğini paylaşıyor.

Linkwise


Linkwise Logo
Linkwi.se, Yunanistan kökenli bir affiliate network ve kısa bir süre önce Türkiye ofisi ile birlikte Türkçe destek vermeye başlamış durumda. Tamamen lokalize edilmiş ortaklık platformunu resmi olarak açan Linkwise, şimdiden ilk yayıncı başvurularını değerlendirmeye başladı. Linkwise Ortaklık Ağı, müşterilerine ayda 3 milyondan fazla tıklama ve €2,5 milyondan fazla satış cirosu sağlamaktadır. Linkwise, geçtiğimiz yıl kendi özel yapımı ortaklık platformunu piyasaya sürmüş ve bu sayede hizmet kalitesini daha yukarı bir seviyeye çıkartmıştır. Yeni platformun takip başarısı, diğer networklerin kullandığı basit HTTP cookielerine oranla %10 daha gelişmiştir. Linkwise Ortaklık Ağı sayesinde hangi tür yayıncı olursanız olun (içerik sitesi, PPC, e-posta, sosyal medya, cashback, loyalty, fiyat karşılaştırma, kupon vb), Avrupa’nın en büyük e-mağaza ve markalarının promosyonunu yaparak trafiğinizi kazanca çevirebilirsiniz. Ödemeler her ayın sonundan itibaren 60 gün sonra PayPal ile yapılmaktadır.

Ligatus


Ligatus Logo
Ligatus, Almanya merkezli görüntülü reklam ağı. Ancak kısa bir süre öncesinde Türkiye ofisini de açtı ve ligatus.com.tr adresi üzerinden Türkçe hizmet vermekte. Özellikle premium dediğimiz kategorilere odaklanan Ligatus, genelde yüksek trafik alan haber sitelerinde reklam yayınlamakta. Ligatus şimdiye kadar Almanya’nın yanı sıra, Avusturya, İsviçre, Hollanda ve Fransa’nın önde gelen yayıncılarına hizmet verdiler. Ligatus’un paylaştığı bilgilere göre, Spiegel Online, Die Welt Online, RTL Online gibi büyük yayıncılar içerik önerme hizmetinden faydalandılar. Aralık 2012’den bu yana Türkiye’de hizmet veren Ligatus’un Türkiye’de birlikte çalıştığı yayınlar aralarında Hürriyet, Sabah, Habertürk, Mynet, Radikal, CNN Türk, Sözcü gibi ana akım yayınların olduğu 140’tan fazla müşterisi olduğu belirtiliyor. Ligatus reklamları, kısmen Facebook reklamları gibi, bir resim ve yanında metinlerden oluşmakta.

DGMAX Interactive


DGMAX Interactive Logo
DGMAX Interactive, performansa dayalı, Amerika merkezli ancak Türkçe yayın da yapan bir reklam ağı. Reklam modelleri arasında, tık ve gösterim bazlı reklamlara ek olarak, satış ve üyelik bazlı reklamlar da mevcut. Ağırlıklı olarak affiliate yani satış ortaklığı programları mevcuttur. PayPal ile ödeme gerçekleşmektedir. En düşük ödeme tutarı 50 dolardır. Ödemeler, her ayın sonundan itibaren 30 gün içerisinde yapılır.

Clicksor


Clicksor Logo
Clicksor North York, Ontario merkezli bir online içeriksel reklamcılık ağıdır. Clicksor, Türkçe siteleri de kabul eden iyi bir adsense alternatifi reklam ağı. Reklam modelleri oldukça çeşitli, düzenli ödeme yapıyor ve güvenilir bir şirket. Onay süreci hızlı, müşteri ilgisi gayet başarılı ve referral programı da mevcut. Metin içinde bir kelimenin üzerine gelince açılan reklam türü, Metin bazlı banner reklamlar, Görsel bannerlar, Pop-Under, Interstitial (site açılınca açılan ve kapata basınca kapanan banner) olmak üzere reklam modelleri mevcuttur. PayPal üzeri Ödeme alabileceğiniz Güvenilir Reklam firmalarından birisidir. PayPal ödemesi En az 20$ Eşiğine ulaştığında yapılmaktadır.

CPM Fun


CPM Fun Logo
CPM Fun, Türkçe siteleri de kabul eden ve gösterim bazlı kazandıran uluslararası bir reklam ağı. Özellikle eğlence içerikli siteleri hedefleyen CPM Fun, aynı zamanda genel içerikli tüm siteleri ağına kabul etmekte. Site banner ve pop-up reklamları desteklemekte.

Ad Dynamo


Ad Dynamo Logo
Ad Dynamo, Afrika’nın reklam ağı. Ad Dynamo reklam networkünde bazı özellikler var ki, diğer hiçbir networkde benzeri özelliklere rastlamadım diyebilirim. Onay süreci yok. Kayıt olduktan sonra hemen reklam kodu alıp yayınlanabiliyor. PayPal ile ödeme yapıyor. Türkiye’den siteleri kabul ediyor. Twitter ile entegre edip hesabınızı, Twitter’dan sponsor Tweet’ler göndererek ek kazanç sağlanabiliyor.

Media.net


Media.net Logo
Media.net, Yahoo ve Bing ortaklığı ile desteklenen, içeriğe dayalı bir reklam ağı. Adsense’e en iyi alternatif yabancı reklam ağı da denebilir. Media.net, RPM olarak kazandırır, yani 1000 gösterim başı kazancı hesaplar ve ona göre kazanılan meblağı raporlar. Media.net’in İşleyişi şimdilik davetiye usülü çalışmaktadır. Anasayfasından, kendiniz ve siteleriniz hakkında bilgi vererek, davetiye talep edebilirsiniz. Network’e kabul edildiğinizde, size özel bir müşteri temsilcisi atanmaktadır ve ilişkilerinizi o temsilci ile yürütüyor olacaksınız. Network’e kabul edilir edilmez, reklam yayınlamaya başlayabilirsiniz. Programa kabul edilmek için sitenizin çoğu trafiğinin Amerika ve Kanada’dan geliyor olması gerekmektedir. 1000 gösterim başı kazanılır. 1000 gösterim başı kazanç değişkendir. Ödemeler Amerika için banka hesabına, Türkiye için PayPal ile yapılmaktadır. Ödeme eşiği 100 dolar olup, kazanılan ayın sonundan itibaren 30 gün sonra yapılmaktadır.

Adcash


Adcash Logo
Adcash uluslararası bir reklam ağıdır ve Türkiye için Türkçe servisi ve web arayüzü de mevcuttur. Adcash, CPM olarak reklam verir. CPM maliyeti dinamik olarak belirlenir ve siteden siteye farklılık gösterebilmektedir. Özellikle eğlence içerikli siteler için uygun bir reklam ağıdır. Banner, Corner, Slider, Text gibi Adcash reklam türleri mevcuttur. Adcash Ödemeleri, En az 100 Euro kazanıldığında ödeme talep edilebilmektedir. Ödemeler, talep edilen ayın sonundan 30 gün sonra yapılmaktadır. Her ayın ilk 10 günü içerisinde ödeme talep edilmelidir. Daha sonra talep edilen ödemeler, bir sonraki aya sarkmaktadır. Kayıt olunduğunda, 10 euro bonus vermektedir yayıncıya. PayPal ve Banka havalesi ile ödeme yapmaktadır.

VigLink


VigLink Logo
VigLink, sitenizde yer alan içeriği tarayarak, ilgili kelimeleri affiliate linklere çevirerek satış üzerinden komisyon veren bir affiliate networküdür. VigLink affiliate ağında yer alan 30 binden fazla mağazasından, siteniz aracılığı ile satış gerçekleştiğinde size komisyon öder. VigLink Reklam Modelleri, VigLink Convert: Sitenizdeki mevcut linkleri otomatik olarak affiliate linklere çevirir. Sizin hiçbirşey yapmanıza gerek kalmaz. VigLink Insert: Sitenizdeki kelimeleri analiz eder ve ilgili ürünlere otomatik olarak affiliate link haline getirir. VigLink Anywhere: Sosyal Medya (Facebook, Twitter, Google+ vb.) hesaplarınız üzerinden, size verdiği link ile para kazanmanızı sağlar. Onay süreci ve kurulumu kolay 30 binden fazla mağaza ile anlaşması mevcuttur. VigLink PayPal ile ödeme yapmaktadır. Ödemeler, kazanılan her ayın sonundan 60 gün sonra hesaba yatmaktadır. Minimum ödeme miktarı yok, 1 dolar da kazansanız talep edebiliyorsunuz.

Infolinks


Infolinks Logo
Infolinks, Adsense’e alternatif güzel bir reklam networkü. Web sitenizin ya da bloğunuzun içeriğini tarayarak, belli başlı kelimeleri seçip, o kelimelerin üzerine gelindiğinde ilgili reklamları gösteren bir sistem infolinks reklam sistemi. Yani sitenize infolinks reklam kodunu ekliyorsunuz ve geri kalanını infolinks sizin için hallediyor. Site içeriğinde yer alan kelimeleri url şeklinde gösteren ve üzerine gelindiğinde reklam açan model, Arama motorlarından gelen ziyaretçilere özel, aradıkları kelimelerle ilgili reklam gösteren model, Site içerisinde herhangi bir yere eklenen kod ile o noktada belli başlı kelimeleri gösteren model (Adsense link units tarzı ama daha etkili) olmak üzere reklam modelleri mevcut. Ödemeler PayPal, Banka Havalesi ya da Western Union ile talep edilebiliyor. PayPal’de minimum 50 dolar, Banka Havalesi ya da Western Union ile en az 100 dolar kazanç gönderiliyor. Her ayın sonundan itibaren en geç 45 gün içerisinde yayıncılara ödeme yapılıyor.

Skimlinks


Skimlinks Logo
Skimlinks belki de şimdiye kadar göreceğiniz en iyi affiliate network. Neden? Çünkü networke kabul aldıktan sonra, networkteki ürünlere ayrı ayrı başvuru yapmanıza gerek yok. Ve hatta, her bir ürün linki için affiliate yani satış ortaklığı linki aramanıza da gerek yok. Skimlinks ile ürünün normal linkini sayfanıza yerleştirmeniz yeterli. Gerisini Skimlinks yapıyor ve linki sizin için affiliate linke çeviriyor. Bir kez networke dahil olduğunuzda, networkte yer alan yaklaşık 18 bin e-ticaret sitesinin istediğiniz ürünlerini sitenize ekleyebiliyorsunuz. Ek bir başvuruya gerek yok. Ürün linklerini sitenizde otomatik olarak affliate linklere çeviriyor. Sitenizin içeriğini tarayarak, içeriğinizdeki uygun kelimeleri bulup otomatik olarak sizin için affliate linke çeviriyor. vBulletin ve WordPress pluginleri mevcut. %25'e kadar komisyon ödemesi yapıyor. 10 dolara ulaştığınızda ödeme talep edebiliyorsunuz. Ödemeler satıcı tarafından onaylandıktan 60 gün sonra hesabınıza aktarılıyor. Amerika ve İngiltere dışındaki yayıncılara sadece PayPal ile ödeme yapıyor.

Adversal


Adversal Logo
Adversal, web sitesi sahibi yayıncılar için özellikle Pop-Under reklamcılık alanında uzmanlaşmış bir reklam networküdür. Ancak tık başı ve gösterim bazlı reklam reklamlarda da Adsense’e en iyi alternatif reklam networklerinden birisidir. Özellikle İngilizce siteler için oldukça ideal bir reklam ağıdır. Adversal, 2003 yılından itibaren faaliyette olan, oldukça köklü bir reklam ağıdır. Tık ve gösterim bazlı banner reklamlarında, Adsense’e yakın ve hatta bazen Adsense’den daha iyi kazandırabilmektedir. Adversal Yayıncı Ağına Kabul Alabilmek İçin Sitenizin en az aylık 50 bin sayfa gösterimi yapabilmesi, Virüs, trojan, spam vb. malware yazılımların sitenizde yer almaması, Sitenizde illegal ya da adult içerik olmaması, Site içeriğinin İngilizce olması (İngilizce olması zorunlu değil ancak kabul alma şanısını artırmaktadır). Adversal; Çek, Banka hesabına EFT ve PayPal aracılığı ile ödemeler yapmaktadır. Ödemeler, kazancın biriktiği her ayın sonundan itibaren 35 gün sonra yapılmaktadır. En az 20 dolarlık ödemeler gerçekleştirilmektedir. Banka Havale ya da EFT limiti en az 250 dolardır.

Chitika


Chitika Logo
Chitika, tıklama başı kazandıran, Amerika merkezli bir reklam networküdür. Özellikle Adsense’den banlanan İngilizce siteler için harika bir alternatif reklam ağlarından birisidir. Reklam ağına Türkçe siteleri de kabul ediyor olsa da, çok tatmin edici kazançlar sağladığı söylenemez. Chitika reklam modeli, diğer reklam ağlarından biraz farklıdır. Chitika, internet sitenizde, kullanıcıların arama motorlarından sitenize geldiği anahtar kelimelerle ilgili reklamlar gösterir. Chitika’da gösterilen reklamlar metin bazlı reklamlardır ve arama motorundan gelen keywordleri içerir. Artıları Minimum ödeme limitinin 10 dolar olması, PayPal ile ödeme yapabilmesi, Türkçe içerikli siteleri de kabul etmesi, reklamlarının mobil görünüme uygun olması, bir kez programa kabul edildikten sonra, istenen tüm sitelerde reklam kodlarının yayınlanabilmesidir. Eksileri, tık başı kazancın düşük olması, alakasız reklamlar gösterebilmesidir.

9 Yorumlar

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın. Ve lütfen yorumlara tıklanabilir link yazmayın!

  1. http://deltaxpro.blogspot.com.tr/ sitemi sayenizde baya toparladım teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. cpm fun , h12 , yllix Hagisi ?

    YanıtlaSil
  3. Teşekkürler yararlı bir konu olmuş.

    YanıtlaSil
  4. adneed.tk ücretsiz alan adına sahip siteleride kabul ediyor. tıklama başına 7 kuruş . 50 tl olunca paypal veya banka hesabınıza ödemenizi alabiliyorsunuz

    YanıtlaSil
  5. Son zamanlarda web sitemde artan hitimi paraya çevirmek için bir çok reklam yayıncına başvurdum.Bunların bir çoğundan onay yerine red verdi.Bende bunu bir makale ile sizlerle paylaşarak anlatma ihtiyacı hissettim.
    https://isacotur.tr.gg/Bedava-Siteme-Hangi-Reklam-Yayincisi-Onay-Verir.htm

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın. Ve lütfen yorumlara tıklanabilir link yazmayın!

Önceki Makale Sonraki Makale