GoDaddy'den Alinan Domaini Blogger'a Yönlendirme
Merhaba arkadaşlar, GoDaddy'den alan adı Domain Nasıl Alınır? başlıklı yazımda, bir domainin GoDaddy şirketinden nasıl alınacağını anlatmıştım. Bu yazımda ise, artık GoDaddy'den domain alarak, bir alan adına sahip olan sizler için, bu domaini, Blogger'a yönlendirmeyi göstereceğim. Yapacağımız işlemler 3 adımdan oluşacak. Bu adımları tamamlamak için 5-10 dakika kadar bir zaman gerekli. Hemen başlayalım.
➤ Öncelikle Blogger hesabımızı açalım ve genel Blogger kontrol paneli arayüzüne gelelim. Eğer birden fazla blogunuz varsa, domaini hangisine yönlendireceksiniz; onu seçmeye dikkat edin.
Blogger Domain islemleri

1 - Blogger Domain İşlemleri

Blogger'ın Genel Arayüzü'nde, sol tarafta bulunan Ayarlar sekmesine tıklayalım. Bu sekmeye tıkladıktan sonra karşımıza otomatik olarak Temel sekmesi gelecek. Bu sekmede: Yayıncılık bölümünde bulunan Blog Adresi kısmı, aldığımız domaini Blogger'a bağlamak için kullanacağımız alandır. Görselde gördüğünüz üzere kırmızı 3 numaralı kırmızı dikdörtgen içine aldığım +Blogunuz için üçüncü taraf bir URL ayarlayın. yazısına tıklayalım. Buraya tıkladıktan sonra; mevcut Blog Adresi alanı aşağıya koyacağım görsel halini alacak.
Blogger Domain İşlemleri
Burada 1 numara ile gösterdiğim alana: aldığımız domaini, www. ile yazalım. www yazmalıyız çünkü aksi takdirde Blogger alan adını kabul etmez! Yazdıktan sonra 2 numara ile gösterdiğim, Kaydet butonuna basın.
Blogger Domain islemleri
Resimde gördüğünüz gibi blogger'ın "yetkinizi doğrulayamadık" hata açıklamasını göreceksiniz. Kısaca dediği şu: "aşağıda DNS ayarlarını yapman için kullanacağın CNAME kodları var, alan adını aldığın yerde, yönlendirme için bu CNAME kodlarını gireceksin."
Bu kodların sırayla nasıl girileceğini göstereceğim. Blogger Arayüzü'nde yapacaklarımız şimdilik bitti. Blogger sayfamız açık duradursun, biz yeni bi sayfa açıp GoDaddy Anasayfası'na gelelim ve üye girişi yapalım. Şimdi ikinci adıma geçiyoruz.

2- GoDaddy Domain İşlemleri

GoDaddy Domain yonlendirme
Yukarıdaki görselde görüldüğü üzere, adımızın yer aldığı açılır pencereye gelelim, oradan da 2 numara ile gösterdiğim Ürünlerim kategorisine tıklayalım.
GoDaddy Domain islemleri
Ürünlerim sekmesine tıkladıktan sonra karşımıza yukarıda ki görsel gelecek. Buradan kırmızı ok ile gösterdiğim Alan Adları kısmının önündeki + butonuna basalım, aynı sayfada yeni bir alan açılacak.
GoDaddy Domain islemleri
Yeni açılan bu sekmede mevcut alan adınızı görebilir, süresini bilebilir ve yönetebilirsiniz. Bu aşamada yapacağımız şey 1 numara ile gösterdiğim DNS'i Yönet butonuna tıklamak.
Butona bastıktan sonra karşımıza yeni bir sayfa gelecek. Bu sayfanın görselini koyuyorum.
GoDaddy Domain İşlemleri
Ekranımıza gelen, bu sayfada 1 numara ile gösterilen kısma gelelim, 2 numaralı DS Kayıtları bölümüne gelip; Yönet yazan yere tıklayalım.
Yönet butonuna basılınca karşımıza, aynı sayfada bir pencere açılacak. Mor bölümde yazan: Beni şimdi oraya götür » kısmına tıklayalım. Gelinen yerde bir Premium yükseltmesi istiyormusunuz, gibi bir soru sorulacak, Close diyerek onu kapatınız.
GoDaddy Domain islemleri
Close butonu ile kapattığımız pencereden sonra aldığımız domaini görebileceğimiz bir alan kaşımıza çıkacak. Yönlendirme işlemi için burada bulunan Edit Zone yazısına tıklayalım.
Edit Zone'den sonra karşımıza çıkan sayfada, Blogger Arayüzü'nde bulunurken ki, bahsettiğim CNAME kelimesini bulmanızı istiyorum. Aşağıya görselini koyacağım.
Bu kısımda biraz dikkatlı olmakta fayda var.
GoDaddy Domain islemleri
Quick Add butonuna basalım. Ben daha önce CNAME ayarları yaptığım için hepsini eklemiş bulunuyorum, şimdi bu aşamada sizde eklemiş olacaksınız. Quick Add'e bastıktan sonra yeni bilgiler girmek için bir alan açılacak. Açıldıktan sonra, rotayı GoDaddy'e çevirmeden önce, ardımızda bıraktığımız Blogger CNAME bilgilerinin yer aldığı sayfaya yeniden geliyoruz.
Oradan verileri almamız gerekiyor ki, GoDaddy'ye tekrar gelip yazabilelim.
Blogger CNAME Bilgileri

3- Blogger CNAME Bilgileri

Bilgileri kopyala yapıştır yöntemiyle, alacağız.
İlk olarak; www kısmını kopyalayıp, GoDaddy'ye gelin ve kısa olan tarafa yani Host kısmına yapıştırın. Ardından Blogger'a tekrardan dönün www yazan yerin diğer tarafında bulunan ghs.google.com kısmınıda kopyalayın ve GoDaddy'ye tekrar gelip Points to alanına yapıştırın. Bu genel işlemdi. Şimdi benimde görsellerde kapattığım, size özel CNAME bilgilerinin yer aldığı şeyleri kopyalamak kaldı.
Bunlar için tekrardan Quick Add'e basın.
Bunlar size özel olduğu için benim ne olduğu hakkında bir fikrim yok. O yüzden: Blogger'a tekrardan döndüğünüzde www'nin altında bulunan kısa veriyi, kısa yere yani Host kısmına, ve yine gv ile başlayan yeri de uzun yere yani Points to kısmına yapıştırın.
Artık işlemlerimiz bitmek üzere; son olarak CNAME bilgilerini girdiğiniz yerde Save Zone File butonuna basın. Artık GoDaddy işlemlerimiz son buldu.

Yonlendirilmis  Blogger Domain Gorseli
Son olarak, CNAME bilgilerini aldığımız Blogger sayfasına geri dönelim ve gönül rahatlığı ile Kaydet'e basalım. Artık hata vermeyecek.
Hepsi bu kadar! Blogspot.com adresiniz kısa süre içinde yeni özel alan adınıza yönlendirilecektir. Yönlendirmenin çalışmaya başlaması 24 saat kadar sürebileceğinden, sabırlı olun.
Yapamadığınız bir şey olursa "YORUM" kısmında belirtebilirsiniz. iyi bloglamalar...

Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın. Ve lütfen yorumlara tıklanabilir link yazmayın!

Önceki Makale Sonraki Makale